lördag 4 juni 2011

Trevlig kväll med recept.

Vad det är trevligt att bjuda in vänner på lite enkel middag med lite god dryck till.
Vi grillade köttet ute på grillen men åt inne för det blåste ju så hemskt ute.
Vad mycket som hinner diskuteras och ventileras under en middag,
ex barndom, barn, livets mening, erfarenheter jaa hur mycket som helst.

Vi serverade grillad fläskytterfilé med ungsbakade potatisklyftor, 
sparris och rödlök, 
en god sallad till och sommartårta med färska bär till efterrätt.

Potatis i ugn:

Potatis klyftor, färsk sparris och rödlök.
Marineras med olivolja, ringla lite honung 
över och pepparmix på det.
Rör ihop allt på plåten och in i ugnen tills 
det är klart, ca 30-45 min.
Hur gått som helst.

Sommartårtan:

ca 15 digestivekex   smulas sönder
lite socker
75 gr smält smör

Rör ihop till en massa, bred ut i en löstagbar form och 
in i frys ca två timmar.
Under tiden gör du smeten:

3 dl grädde
150 gr philadelfiaost
1,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker.

Vispa ihop till en lagom tjock smet/röra.
Bred på den frysta digestivemassan
Frys på ca en 1-2 tim igen.

Ta fram och lägg på färska bär när middag börjar, då hinner 
tårtan tina lagom till efter middagen.

Njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar