tisdag 28 februari 2012

Hurra 10 års dag

Det är underbart att få se en glad 10 åring när det är dags för födelsedag. Att göra tårta, baka, och vänta. Eftersom storsyrran Isabella betyder mycket är väntan på henne den längsta och till slut kommer hon med killen och son, ja killens son, med paket och kramar. Då mormor, moster och kusiner bor i Enköping öppnas det paket och läses kort som kommit i brevlådan. Farfar Arne kom på middag med lotter, och jaaa det skrapades fram vinster som ska lösas in och fina utekläder som Kelly fått välja själv lite tidigare i veckan. Grannarna, pappan och två fina småtjejer kom förbi med en 4-årings egen hemgjord rullmanick av toarullar. Hurra för eget skapande. Tårtan räckte till alla och fikabrödet fylldes på eftersom. Ett år går fort, bevara de ljuva stunderna man får tillsammans. 


söndag 26 februari 2012

Kalas på g


 Åh tog mig i kragen och bakade lite. 
På tisdag har vi en flicka som fyller 10 år 
och det är så kul att baka men 
ack vad det är långt mellan gångerna. 

En Långpannekaka med kokos och lite oilka strössel på och 
en sockerkaka med bittermandeldroppar i, 
då smakar det som kubb lite grann.

fredag 24 februari 2012

Helgläsning

Pedagogiska magasinet: Tema, Lek på fullaste allvar. Det är en viktig fråga och fundering i arbetslag på förskolor? Hur ser vi på det. Får barnen tillräckligt med lektid? Avbryts den ofta? Varför? Hur delaktig är vi i leken? Eller är det då vi passar på med annat administrativt vi blivit ålagda? Vem styr leken? Vilka förstår leksignaler? Vad leker barnen?

Frisörmedel

Det är så skönt att gå till en bra frisör som kan och vet och vågar klippa nytt och pröva nya färger.
Jag fick med mig prover på hårmedel och så köpte jag en spray. 

Märke: maria nila, får se om det är bra. Kul med nya produkter.

Snökonst

Kelly var snökonstnär, 
hon gjorde en sån fin snökanin.

                                                     Vår fina kanin Stampe.

torsdag 23 februari 2012

Underbar hektisk dag

Ibland försvinner tiden bara så fort. Som idag, tog på mig en öppning då min kollega behövde hjälp. Väl på jobbet så har vi en inskolning på ett syskonpar, vilket kräver två personal + att en kollega var sjuk, och ingen vikarie finns att tillgå i hela kommun. KONSTIGT. 

                                    


Jobbade konstant till jag for hem vid 13.00. Ingen rast, ingen lunch. Väl hemma pustar jag ut en stund och inväntar dottern från skolan och sen ska jag till frissan och vara ca två timmar. Solen skiner och snön rasar från taken, våren är på väg känns det som. Hoppas verkligen det. Vill ha mer utetid för jobbet.

Kurser på jobbet, kurser på nätet. Bra det finns utbildningar för vidare utveckling. Den står aldrig still och det är bra det.

+ att en prinsessa är född idag.